Startsidan | Om oss | Schema | Sponsring | Sponsorer | Bevis | Kontakta oss

En massa mail och kommentarer!

Vi har fått in en massa mail om tips på övergivna hus/platser runt om i Sverige och vi är väldigt glada över det!
Vi har även fått en hel del kommentarer här på bloggen vilket givetvis är fantastiskt skoj för oss.

Idag fick vi en kommentar från en gammal god vän till oss, han heter Karl.
Vi tyckte att hans kommentar var intressant och klockren så vi vill att även ni ska kunna ta del av den.

Såhär skrev han:


"Hej hallå! Vet ej om jag är den första som följer denna blogg men jag tänkte dela med mig av lite visdomsord till andra läsare. Först och främst vill jag säga att jag är god vän till Charlie och Fidde T. Fredrik E är dessutom min käre kusin! Vad gäller det paranormala tillhör jag väll kategori 2 som PCS har listat. Jag har blivit järntvättad av skolvärlden och är väldigt kritisk till sådant här (och allt annat jag inte kan få bevisat genom evidensbaserad kunskap) men jag måste vara open-minded och jag kommer således följa denna blogg med spänning. Om vi bortser från spökfrågan är jag oerhört fascinerad av öde platser. Det finns något väldigt estetiskt i det bortglömda i vår civilisation.

Ni som tänkt att fara ut på spökturer likt denna grupp bör tänka på några saker. PCS vet vad de sysslar med men för er andra:


1. När ni tar er in på områden och i utrymmen som inte klassas som allmänna kan ni göra er skyldiga till olaga intrång, om ni inte har medgivande att vistas på platsen. Be helst ägaren eller annan ansvarig om tillstånd men om detta inte är ett alternativ, var då försiktiga och bestäm redan innan något att säga ifall ni skulle bli upptäckta och håll koll på hur ni på snabbast möjliga vis tar er bort från platsen. Förbered flera flyktvägar i olika riktningar. Om ni har otur kan ni bli anmälda och dömas till böter, eller om brottet anses vara grovt, fängelse i maximalt 2 års tid.


2a. Vad gäller hälsosäkerheten finns det två saker att tänka på. Gå aldrig på mörkt trä, då det finns risk att golvet ger vika om trät är ruttet/murket. Håll även uppsikt uppåt. I gamla träkåkar kan en sviktande takås eller böjda takbjälkar skvallra om att taket är nära på att rasa samman. Flera övergivna hus är utdömda men eftersom det är dyrt att riva dem låter ägaren ofta lokalerna stå och förfalla istället. Det innebär ofta en stor risk att röra sig i dessa miljöer. Var försiktiga och ha även här koll på vart ni kan ta tillflykt.


2b. Denna punkt handlar också om hälsa. Tänk på att gamla tråkåkar kan vara fulla med sporer ifrån mögelsvamp. För oss människor som inte är känsliga för mögel är det ofta ingen risk men för överkänsliga och allergiska personer kan det vara förenat med livsfara att vistas på sådana här platser. I vissa hus finns det risk för
eternit, vilket är farligt för alla och detta finns i flera gamla byggnader. sönderbruten eternit kan finnas i luften och är livsfarlig om man vid flertaliga tillfällen och/eller under lång tid andas in det. Även damm och andra ämnen kan röras upp i luften genom vinddrag av olika slag. Om ni ska röra er i gamla industrilokaler ta då reda på vad de använts till. Det finns faktiskt en risk att de inte sanerats ordentligt eller alls. Vad som helst kan finnas i ömtåliga behållare och annat. Bär därför alltid munskydd som skydd för näsa och mun när bi vistas på övergivna platser.
Bra skor med tanke på spikar och dylikt är också att rekomendera.
Ställ alltså betydelsen av besöket mot riskerna. Sedan är det bara att ha kul!


Bra länkar:

http://www.notisum.se/
(lagar etc.)
https://www.flashback.org/
(många trådar om denna typ av hobby)"

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Bloggdesign by JojjoDesign